Yeni Eğitim Sistemi Doğrultusunda

BUGÜN VE YARIN İÇİN:
ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI !
Öğrenmeyi Öğretmek

Öğrenimin bireyin gelecekteki yaşamına ışık tutacağı anlayışı;
Öğrencilerimize öğrenme becerisini kazandırmak. Her bireyin kendine özgü öğrenme yöntemi olduğu gerçeğinden yola çıkarak öğretme teknikleri uygulamak.
Bilgi,kavram, değer ve becerilerin gelişmesi yolu ile öğrenmeyi öğrenmenin ön plana çıkarılması.Öğrenme-öğretme tekniklerinde çeşitliliklere yer verilmesi.

Sorgulama Becerisi Kazandırmak
Sorgulayan bireyin gelecekteki yaşamda doğruyu tayin edeceği anlayışı;
Öğrencilerin, düşünmeye, soru sormaya ve görüş alışverişi yapmaya özendirilmesi?
Gerek eğitim programlarımızda gerek sosyal etkinlik programlarımızda sorgulama becerisini hayata geçirecek çalışmalar yapılması?.

Problem Çözme Becerisi Kazandırmak
Problem çözen bireyin gelecekteki yaşamda sorunlarla başa çıkacağı anlayışı;
Problem çözme süreci, üzerinde çok yönlü düşünülmesi gereken etkili bir takım çalışmasını gerektirir. Artık sadece yöneticilerin ya da işverenlerin problemlere çözüm bulduğu anlayışlar çok gerilerde kalmıştır.Takım çalışması ile problem çözmenin yaygınlaştığı günümüzde,öğrencilerimize yapılacak grup çalışmaları ile problem çözme becerisi kazandırılması?

Yaratıcı Düşünme Becerisi Kazandırmak
Yaratıcı düşünen bireyin gelecekteki yaşamda üretici ve değişime yatkın olacağı anlayışı;
Yaratıcı düşünme doğuştan kazanılan değil, işledikçe büyüyen gelişen bir olgudur. Yaratıcı düşüncenin yolu ilham perisinden değil, eğitimden geçer. Yaratıcı düşünceyi oluşturmanın en etkili yolu oyundur. Oyun içerikli eğitim programlarımızla öğrencilerimize yaratıcı düşünme becerisinin kazandırılması?

Bilimsel Araştırma Becerisi Kazandırmak
Bilimsel araştıran bireyin gelecekteki yaşamda nesneler ve olaylar hakkında görüşlerini gözleme dayanarak yapma anlayışı;
Bilimsel araştırma; nesneleri , olayları duyu organlarını ve gözlem araç ve gereçlerini kullanarak gözlemleme yetisi kazandırır.Olaylar hakkında gözlemlere dayanarak açıklama yapma alışkanlığı kazandırır.Bilgiye değişik kaynaklardan yararlanarak ulaşmak bilimsel araştırma becerisinin ürünüdür.Öğrencilerimizin gözlem ve araştırmalardan elde ettikleri sonuçları sözlü/yazılı veya görsel malzeme kullanarak uygun şekilde sunması ve paylaşması?

Eleştirel Düşünme Becerisi Kazandırmak
Eleştirel düşünen bireyin gelecekteki yaşamda ufku geniş olacağı anlayışı;
Eleştirel düşünme kendi düşünce ve başkalarının fikirlerini daha iyi anlayabilmemiz ve düşünceleri açıklayabilmemiz için etkin bir yöntemdir. Eleştirel düşünme, karar alma alt becerisini esas alır. Mantıklı sonuçlara ulaşmak için bilginin sentezini yapma eleştirel düşünceyle sağlanır. Eleştirel düşünmenin teşvik edilmesi için grup tartışma ortamlarının hazırlanması?

Girişimcilik Becerisi Kazandırmak
Girişimci bireyin gelecekteki yaşamda küreselleşen dünya üzerinde fırsatlar yakalayacağı anlayışı;
Girişimci insanlar ülke ekonomisinde önemli roller üstlenir ve yenidünya koşullarında girişimci insanlara talep eskisinden çok daha fazladır. Bu nedenle program öğrencilerin girişimci bir ruhla yetişmelerini önemser. Girişimcilik, isteyerek görev ve risk alma, yeni sistem kurma, uygun ve etkili davranışları, uygun zamanlarda ortaya koyma becerisidir. Öğrencilerimizin bu doğrultuda aile içi görevler talep etmesi konusunda bilinçlendirilmesi ve sınıf içinde görev almalarının özendirilmesi?

İletişim Becerisi Kazandırmak
İletişim becerisine sahip bireyin gelecekteki yaşamda kendini ifade edeceği anlayışı;
İletişim becerisi kişiler arası iletişimde diyalogun yönünü ve gidişatını etkiler. İletişim çatışmaların bir kısmı iletişim becerisinin eksikliğinden kaynaklanır. Ailede, okulda ve iş yaşamındaki iletişim sorunlarına, ülkemizde son yıllarda yapılan araştırmalarda sıkça karşılaşılmaktadır.Aydınlanmanın yolunun doğru bilgi paylaşımı ve iletişimden geçtiği esastır. Öğrencilerimize sözlü ve yazılı iletişim alışkanlıklarının kazandırılmasına yönelik çalışmaların uygulanması?

Türkçeyi Doğru Kullanma Becerisi Kazandırmak
Türkçeyi doğru ve etkin kullanan bireyin gelecekteki yaşamda etkili olacağı anlayışı?
Okuduğunu, dinlediğini, gördüğünü, doğru, tam ve hızlı anlayabilme; duygu , düşünce , hayal ve isteklerini açık ve anlaşılır bir şekilde eksiksiz ifade edebilme, Türkçenin kurallarına uygun cümleler kurma, zengin bir söz varlığına sahip olma ve estetik bir bakış açısı kazanma gibi alt becerileri içermektedir. Dilin etkili kullanımı, düşünmenin, üretmenin ve başarmanın ön koşuludur. Öğrencilerimize Türkçe derslerinin yanı sıra Türkçeyi doğru kullanmaları için ders dışı etkinliklerin düzenlenmesi?

Bilgi Teknolojilerini Kullanma Becerisi kazandırmak
Bilgi teknolojilerini kullanan bireyin gelecekteki yaşamda hızla gelişeceği anlayışı?
Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri; bilgi ve teknolojinin hayatın çeşitli alanlarına yayılarak
etkin kullanımı ile ölçülmektedir. Teknolojik ilerleme; ekonomik büyümenin ardındaki
itici güçlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu anlamda; bilgi teknolojilerinin
etkin kullanımı hem ülkelerin hem işyerlerinin hem de kişilerin rekabet edilebilirliklerini arttırmakta ve varlıklarını sürekli kılmaktadır.Öğrencilerimize bilgi teknolojilerinden etkin kullanma becerisinin kazandırılması…