Krishnamurti ( 1895 – 1986 )

Krishnamurti 1895 yılında Hindistan'ın güneyinde Madras yakınlarında doğdu, Oldukça fakir bir Brahman ailenin sekizinci çocuğuydu. Altı yaşına geldiğinde annesini kaybetti. 1904 yılında, küçük kardeşi ile sokakta oynarken, ” Theosophy Derneği'nın Hindistan'ın Adyar şehrindeki başkanlarından birinin ilgisini çekti ve olağanüstü nitelikleri olduğu farkedilince dernek başkanı Annie Besaut'a tanıştırıldı.
Annie Besaut, her iki çocuğunda eğitimini yüklenerek, onları Londra'ya gönderdi. Krishnamurti henüz 15 yaşındayken. “Teosophy Dernegi'nın kurduğu “Doğu Yıldızı” adlı gizemci örgütün başkanlığına getirildi. Örgütün düşüncelerini yayan “Yıldız Dergisi” adlı yayın organı aracılığıyla. bütün dünyada. bu konularla ilgilenen kimselere ulaşmak mümkündü. .
Bu yıllarda ilk kitabı olan “Üstadın Dizinin Dibinde''yi yazdı. Konuşmaları giderek artan kalabalıklar tarafından izlenmeye başlamıştı. Bu konuşmalar “Yıldız Dergisi”nde de yayınlanıyordu. Daha sonraları “Egitimin Hizmetinde”, “Özgün Yaşam” adlı eserleri yayınlandı.
1919 yılında Paris'e gitti. Sorbonne Üniversitesi'ne yazıldı. Fransızca ve Sanskritçe derslerine katıldı. 1922 yılında da, California'ya gitti ve bir süre orada kaldı. 1924 yılında, Hollandalı bir soylu, Hollanda'nın kuzey doğusundaki, Ommen'de Ferde şatosunu, çalışmalarını ve konuşmalarını daha rahat yürütsün diye Krishnamurti'ye armağan etti. 1926 yılından itibaren her yıl yaz aylarını bu şatoda geçirerek binlerce kişiyle konuşmalar yapmıştır.
bilgeliğinin en verimli çağında kendisine bağ oluşturacak her türlü etkinlikten uzaklaşmak arzusu duydu, Düşüncelerini tam anlamıyla aktarabilmesi, hiç bir örgüte bağlı olmaması gerekiyordu, Ve 3 Ağustos 1929'da “Doğu Yıldızı” gizemci örgütünü feshetti. Teosophy Derneği'yle de her türlü bağını kopararak bir daha hiç bir felsefe, düşünce akımı veya gelenekle bağlantı içine girmedi.
1000 yıllarından sonra konuşmalarını yapmak için bütün dünyayı dolaşmaya başladı. Önceleri A.B.D, Hollanda, Hindistan, Yeni Zellanda, Güney Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya ve İsviçre'nin çeşitli kentlerinde binlerce insanla konuştu.
Paris'te Pasteur Enstitüsü'nde ve Sorbonne Üniversitesi'nin amfisinde, Yale ve Berkeley Üniversiteleri'nde dizi konferanslar verdi. Biç şüphe yok ki, Krishnamurti, 1968'lerdeki öğrenci hare ketlerinde yakılan özgürlük ateşini tutuşturanlardan biriydi.
1986 yılının 24 Şubat günü dünyamızdan ayrıldı. “Değişmek Zorundayız”, algı sistemimizde, zihinsel ve düşünsel hayatımızda, yargılama, yanılsama (aldanma), ayrımsama (farketme) biçimlerimizde, kısacası hayatı bütün olarak tüm kavrama ve uygulamalarımızda büyük degişikliklerin yapılması gerektiği hakkında köklü bilgiler veriyor.
Büyük Degişime “katkısı olması dileğı ile …”

Ruh ve Madde Yayınları