Mustafa Balbay * Dönekrasi

 Ümit Yayıncılık

'Dem' deyince çayın; 'ok' deyince yayın; 'rasi' deyince tayın anlaşıldığı bir ülke meclisinin, 19. döneminde 450 vekilden 130'unun partisinden, çoğunun sözünden 'dönüş'ü, gerçekte 'demokrasi' sevigisindenmiş! Dönüşlerde sıkıntı olmasın diyerek sonradan vekil sayısı artırılmış, ama sisteme de yeni bir ad gerekmiş; Dönekrasi…
Saatte bir dönüşerek değişen Dönekrasi'nin 'gündem'i, izleyenlerin de başını döndürüyormuş. Seçimlerde seçmenin, sonrasında 'dönenuyanıklar'la, 'dönenyanıklar'ın oyu değer kazanıyormuş. Dönekrasi'nin rahatlığı, 'demokrasi'de yokmuş. Demokraside ayıp sayılan her şey, Dönekrasi'de tez zamanda unutulmuş. Mustafa Balbay adlı bir gazetecinin, siyasetteki dönüş hızı ve sıklığını, gülmecenin gücünü yansıtarak saptadığı duyulmuş.

Dönekrasi, Mustafa Balbay'ın, salt yazılarının dökümü olmayan, ama 'iki bin yılına girerken Türkiye'nin siyasal yaşamındaki dönüşlerin ne ölçüde etkili olduğunu' araştırmak isteyenlere yardımcı olacak ilk kitabı. Dönekrasi, verdiği oyun arkasını arayacakların baş dönmelerine de ilaç olabilir belki.

206 sayfa, Ciltsiz. hamur, ISBN: 975-7115-12-6; Boyut: 13cm x 19cm; Baskı Tarihi: 1996
Özgün Dili: Türkçe