Ortada Kalan İnsanlık Görevi ! * Reyhan Elbirliler

15 Aralık 2014, 19:37

Misyonu ; ağzı var dili yok canlıların- hayvanların- yaşam haklarını korumak olan bir STK olarak üstümüze düşen görev ağır olup bu ağırlığı kurumların görev ihmalleri,görev bütünlüğünü bozacak davranış ve kararları oluşturmaktadır. Dolayısıyla, önceleri sadece ilgili belediyelerin 5199 Sayılı HKK na ilişkin görevlerini ilgili kurumlar arasında görüşür ve paylaşırken büyükşehir olmanın verdiği “bütünlükle ” artık herkese ve her kurumla görüşüp paylaşmaya başladık. Görev karmaşasının bir parça da olsa çözüleceği umuduyla 11 Aralık'ta yapılan Valilik İl Hayvan Koruma Kurulu'ndan hayal kırıklığı ile çıktık. Sosyal paylaşım sitesinde bilgi verme adına ” Manisa Belediyelerinin Ortada Bıraktığı İnsanlık Görevi ” başlığı ile paylaştık.

“Bir yerdeki hayvanların durumu vicdanın aynasıdır.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa İlçe Belediyeleri yarattıkları yetki karmaşasıyla, kendilerine emanet edilen hayvanları ölüme göndermektedir.
Öyle görevler vardır ki sadece yasada geçtiği için yapılmaz.Bu görevler yasadan önce İNSANLIK görevidir. Ayrıca bu görevlere yaklaşım, siyasetle ilgili olmayıp görev bilinci ve kenti herşeyiyle kabul edip hizmet etme bilincinin var olduğunun da göstergesidir.
Biz bu varlığı Başta Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere Manisa ilçe Belediye yönetimlerinde ne yazık ki göremedik.
Yetki karmaşasının neden olduğu sorunu çözmek üzere 11.12.2014 tarihinde yapılan Valilik İl Hayvan Koruma Kurulu toplantısındaki katılım da bunu açıkça göstermiştir.
Valilik İl Hayvan Koruma Kurulu Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları ,İl Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü,İl Sağlık Müdürlüğü,İl Milli Eğitim Müdürlüğü,İl Müftülüğü, Büyükşehir Belediye Başk. Veteriner İşleri Müdürü,Veteriner Hekimler Odası ve Hayvan Koruma Derneği'nin iki üyesinden oluşur.
Sorunun olduğu kadar çözümün de kaynağı olan Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyelerinden kurul toplantısına sadece Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı, Yunusemre Belediyesi Başkan Danışmanı katılmıştır.
MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ,AHMETLİ BELEDİYESİ ,AKHİSAR BELEDİYESİ,
ALAŞEHİR BELEDİYESİ,DEMİRCİ BELEDİYESİ,GÖLMARMARA BELEDİYESİ,
GÖRDES BELEDİYESİ,KIRKAĞAÇ BELEDİYESİ,KÖPRÜBAŞI BELEDİYESİ,
KULA BELEDİYESİ,SARIGÖL BELEDİYESİ,SARUHANLI BELEDİYESİ,
SELENDİ BELEDİYESİ,SOMA BELEDİYESİ,TURGUTLU BELEDİYESİ 'nin karar verme düzeyinde başkan/başkan yardımcısı olarak katılan olmamıştır. Büyükşehir Belediye Kanunu'nun 7. Maddesine gösterilen dikkat (!) bize emanet edilen canlara ait on yıldır yürürlükte olan yasaya gösterilmemiş, toplantı bir sonuç alınmadan sona ermiştir.
AKHİSAR, ALAŞEHİR,DEMİRCİ,KULA,SARUHANLI,SOMA,TURGUTLU, KAYALIOĞLU MAHALLESİNDE (ESKİDEN BELDE İDİ) BAKIM EVLERİ VARKEN, aylardır çalışmaları duran,yetersiz hale getirilen bu bakım evlerinin daha işlevsel hale getirilmesi için neler yapılması gerektiği görüşülmesi gerekirken meşhur BB Kanunu'nun 7. maddesi' nde ve ” senin-benim işime” takılı kalınmıştır.
Keşke 5199 Sayılı hayvan Koruma Kanunu'na , takıldıkları BB Kanunu'n 7. Maddesine verdikleri önemin çeyreği kadar önem verilmiş olsaydı…..
Manisa BÜYÜK mü oldu şimdi ? Var olan bakım evlerini işlemez hale getiren , yaralı bir hayvan için “bizim göreviz değil” diyebilen yönetimler mi büyütecek Manisa'yı ?

İl Müftümüzün sözü toplantının özeti olmuştur.
AYIP VE GÜNAH !

Bu ayıp ve günah Büyükşehir Belediyesi'nin, İlçe Belediyelerinin ve Meclis Üyelerinindir. Ölen,acı çeken canların da vebali üzerlerine olacaktır.”
Her ne kadar görev ortada kalmışsa da ileriyi düşünerek bütçelerinde yaşamı paylaştığımız hayvanlara da yer verdiklerini umuyor ve diliyoruz.
Sevgi ve saygılarımızla